شکلات صبحانه فرمند

در دل هر دانه رازیست
دراژههای مغزدار فرمند


با رنگها زندگی کن
دراژههای شکلاتی پاپت
شکلاتهای پذیرایی فرمند
پودر کیکهای فرمند
شکلات چگونه درست میشود؟
همه عاشق شکلات اند اما کمتر کسی میداند شکلات چگونه ساخته می شود.
شکلات با درخت کاکائو شروع میشود، درختی که با ترکیبی از گرما ،باران و سایه در خط استو رشد میکند.هر درخت، میوهای بیضی شکل دارد که طول آن ۱۲_۳۰ سانتی متر است. هر میوه دارای ۳۰_۵۰ دانه است که به دانه ی کاکائو شناخته شده است. این دانهی بادامی شکل، پس از خشک شدن، در دمای پایین تفت داده می شوند تا طعم ایجاد کنند و درآخر آنان را آسیاب میکنند.
با تحت فشار قرار دادن مادهی حاصله، کره کاکائو را خارج میکنند؛ آنچه باقی میماند به پودر کاکائو معروف است.
کاکائو را می توان به سادگی با کره کاکائو و شیرین کننده بیشتری ترکیب کرد تا شکلات درست شود. اولین مراحل مخلوط کردن ، خرد کردن و ورز دادن مواد اولیه مختلف به صورت خمیر است. مواد تشکیل دهنده مورد استفاده به نوع شکلات ساخته شده بستگی دارد. شکلات تلخ فقط به جرم کاکائو ، کره کاکائو و شکر نیاز دارد با افزودن شیرخشک ، شکلات طعم شیری میگیرد.
در مرحله آخر شکلات طی فرآیند دقیق توسط یک همزن بزرگ، مخلوط را در زیر گرما می غلتاند و صاف می کند.
پرسهی آماده سازی اولیه شکلات تمام شد.
در مرحله پردازش نهایی برای قالب گیری شکلات، ابتدا آن را درون ظروف مخصوص میریزند و در آخر شکلات را به آرامی به دمای خاصی می رسانند.
در طی فرایند تعدیل، کره کاکائو به پایدارترین شکل خود می رسد. شکلات واقعی و خوش طعم با سطح براق و صاف آماده است.
شکلات ها همیشه به این شکل باقی نمیمانند و کاربردهای متنوعی در دستور پخت های هیجان انگیز دارد. به بخش مجله سایت سر بزنید و دسر های پیشنهادی ما را امتحان کنید!
آیا شکلات تلخ مفید است یا ضرر دارد؟
شکلات تلخ، یعنی شکلاتی که در آن بیشتر از ۶۰ درصد کره کاکائو استفاده شده است، خواص بی شماری دارد که از شنیدن آن هیجان زده میشوید.
از خواص بینظیر شکلات تلخ میتوان به درمان کمخونی، بهبود سلامت قلب، کمک به کاهش فشار خون، درمان افسردگی، مبارزه با استرس و … اشاره کرد.
شکلات تلخ یک آنتی اکسیدان قوی است که باعث تقویت سلامت پوست و مو میشود. همچنین این آنتی اکسیدانها، رادیکالهای آزاد موجود در هوا و مولکولهای مضر که ممکن است به سلامتی انسان آسیب برسانند و باعث بیماری های مثل پیری زودرس و ناراحتی قلبی شوند را نابود میکند.
شکلات تلخ غنی از مواد معدنی مفید مانند منگنز،منیزیم، آهن و مس است، این مواد معدنی در تنظیم فشار خون طبیعی و در نتیجه حفظ ضربان قلب بسیار موثر است.
خوردن یک تکه شکلات تلخ می تواند سطح استرس را کاهش دهد و با تحریک تولید اندورفین (Endorphins) در بدن موجب احساس خوشحالی میشود. شما میتوانید شکلاتهای واقعی گالاردو را که از کره کاکائو تشکیل شده است، تهیه کنید و از خواص بینظیر آن بهره مند شوید.
علاوه بر این، انواع شکلات های تلخ حاوی میزان مختلف از محرکهایی نظیر تئوبرومین و کافئین هستند که محرک اصلی در کاهش استرس و افسردگی میباشند و باعث افزایش سطح انرژی شما میشود.
همانطور که میدانید، شکلات یک ماده غذایی بسیار مفید با خواص شگفت انگیز است اما همانند همه مواد غذایی دیگر نباید در مصرف آن زیاده روی کرد همچنین به دلیل دارا بودن مقادیر بالای کافئین و میزان ماده خشک، افرادی که دارای حساسیتهای غذایی به این ماده هستند باید در مصرف زیاد شکلات احتیاط کنند.
آیا شکلات تلخ قند دارد؟
خیلی از افراد که قند خون بالایی دارند، فکر میکنند که مصرف شکلات برای آنها مضر است.
اما خبر خوب این است که این افراد میتوانند از شکلات تلخ استفاده کنند. یکی از متخصصان تغذیه در تحقیقات خود اعلام کرده که شکلات تلخ یعنی شکلاتی که درصد بالایی از کره کاکائو در آن استفاده شده است، میتواند میزان دریافت قند و کلسترول بد را کاهش دهد.
در شکلاتهای تلخ به میزان خیلی کم از شیرین کنندهها استفاده شده است که میزان آن در انواع و درصدهای مختلف شکلات تلخ متفاوت هست.
تحقیقات سال ۲۰۰۵ در ایتالیا نشان میدهد که شکلات تلخ حساسیت بدن به انسولین را افزایش داده و را افزایش داده وموجب کاهش احتمال ابتلا به دیابت در افراد میشود.
هر چقدر که شکلات درصد کره کاکائو بالاتری داشته باشد، درصد قند کمتری دارد. در نظر داشته باشید که همه شکلاتهای تلخ پر خاصیت نیستند و در انتخاب و خرید شکلات تلخ به این نکته دقت کنید که حتما در ترکیبات آن از کره کاکائو یا خمیر کاکائو استفاده شده باشد.
اگر به شکلاتهای تلخ علاقه دارید، به شما شکلاتهای ۸۳٪ گالاردو که وزنهای مختلفی دارد، پیشنهاد میکنیم.
آیا شکلات تلخ لاغر میکند؟
چه چیزی بهتر از اینکه یک خوراکی خوشمزه را بخوریم و لاغر هم بشویم؟
بدون شک یکی از مهم ترین دلایل سلامت انسان تناسب اندام است.
طبق مطالعات انجام شده استفاده از شکلات تلخ متابولیسم بدن را افزایش میدهد و باعث کاهش وزن میشود.
همچنین یکی از متخصصان تغذیه اعلام کرده است که مصر مقدار اندکی شکلات تلخ در روز، به دلیل دارا بودن فیبر زیاد، باعث ایجاد احساس سیری شده و این موضوع موجب میشود از خوردن غذاهای پرچرب و با کالری زیاد خودداری شود.
برای افرادی که میخواهند لاغر شوند توصیه میشود که مقدار کمی(حدود ۳۰ گرم) هنگام صبحانه یا قبل از ورزش شکلات تلخ با درصد بیشتر مثل شکلاتهای ۶۰ درصد و ۸۳ درصد گالاردو را امتحان کنند.
آیا تمامی شکلاتها کافئین دارند؟
قبل از اینکه درباره کافئین شکلات صحبت کنیم ابتدا به دانستههایمان را درباره شکلات افزایش دهیمئ
شکلات از دانههای موجود در میوه درخت کاکائو به دست میآید، در ابتدا پوسته را از دانه کاکائو جدا میکنند سپس عمل تخمیر و خشک کردن بر روی دانه کاکائو انجام میشود
پس از اتمام مراحل بالا دانههای کاکائو را به کارخانههای شکلات سازی میفرستند تا شکلاتهای خوشمزه تولید شود.
دانه کاکائو از چند بخش اصلی: کره کاکائو و جامدات کاکائو که تخت فشار بسیار زیاد کره کاکائو از دانه کاکائو جدا میشود و برای تهیه شکلات از ترکیب کره کاکائو، جامدات کاکائو و مواد دیگر با درصد های مختلف استفاده میشود.
کافئین در مواد جامد کاکائو وجود دارد نه در کره کاکائو.
مقدار کافئین در شکلاتهای مختلف متفاوت است، به طور معمول میزان کافئین موجود در شکلات بر اساس میزان تیرگی رنگ شکلات مشخص میشود و هر چی رنگ شکلات تیره تر باشد، میزان جامدات کاکائو در آن بیشتر و در نتیجه کافئین بیشتری دارد.
البته فقط رنگ شکلات مشخص کننده میزان کافئین آن نیست، گاهی اوقات برای دریافت انرژی بیشتر از خوردن شکلات، در هنگام تولید به آن کافئین افزوده میشود.
شکلاتهای سفید که از ترکیب کره کاکائو با مواد دیگر به دست میآید، معمولا فاقد کافئین است و برای افرادی که به کافئین حساسیت دارند گزینه مناسبی است.
درصد استفاده از کافئین در شکلات را میتوان از روی برچسب تغذیهای موجود بر روی بسته بندی نیز متوجه شد.
کافئین موجود در شکلات (در صورت مصرف به اندازه و درست) فواید بسیاری دارد. مانند:
- افزایش هوشیاری و کاهش خستگی
- پاکسازی کبد
- محرک رشد مو
- و …
آیا شکلات خراب میشود؟
شکلات محصولی است که تاریخ انقضا ندارد بلکه تاریخ مصرف آن تنها نشانگر کاهش کیفیت آن است.
باکتری ها برای آسیب رساندن به مواد غذایی به رطوبت نیاز دارند اما شکلات از رطوبت کمی برخوردار است به همین دلیل باکتری ها در آن رشد نمیکنند و دوام زیادی دارد.
گاهی افراد سفید شدن سطح روی شکلات را به منزله ی خرابی آن می دانند اما این داستان در شکلات متفاوت است. سفید شدن سطح روی شکلات که به شکوفه زدن(bloom) معروف است ، زمانی رخ می دهد که چربی کره کاکائو از توده کاکائو در شکلات جدا می شود و درنتیجه سفیدی در سطح شکلات نمایان می شود.لازم به ذکر هست ،شکوفه های کره کاکائو برای خوردن بیخطر هستند.
عده ای دیگر تبلور شکر بر روی شکلات را نشانهی خرابی آن میدانند ؛اگر چه این اتفاق به تجربه چیشدن طعم واقعی شکلات آسیب میزند اما این پدیده به معنای خرابی شکلات نیست بلکه تغییرات دمای شدید شکلات را نشان میدهد.
در پایان توصیه می شود قبل از رسیدن تاریخ انقضای شکلاتتان به قسمت مجله فرمند مراجعه کنید و طرز تهیه دسر های شکلاتی را به صورت ویدیو کلیپ همراه با توضیحات کامل مشاهده نمایید.