4 خاصیت شگفت انگیز دانه چیا

4 خاصیت شگفت انگیز دانه چیا

دانه‌های چیا یکی از مفید‌ترین دانه های خوراکی است و خواص بیشماری برای سلامتی بدن دارند. این دانه‌های زیبای سیاه و سفید از گیاهان گلدار و خانواده نعنا می‌باشند.

دانه چیا از نظر ظاهری شباهت زیادی به دانه های تخم شربتی دارند. این دانه در گذشته یکی از خوراکی های مهم برای تمدن‌های مایا و آزتک بوده، به این دلیل که آنها می‌توانستند انرژی زیادی از خوردن آن دریاف کنند. جالب است بدانید، در واقع دانه چیا در زبان مایاها به معنای “قدرت” بوده است و ظاهرا آنها قبل از اینکه به نبرد بروند از این دانه ها استفاده می‌کردند.

 دانه‌های چیا به دلیل داشتن مواد مغذی مثل فیبر و چربی های امگا 3  که بسیار زیاد مورد نیاز بدن انسان است می‌تواند به عنوان یکی از وعده‌های غذایی مهم بشمار آید. البته همانند سایر مواد غذایی نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد.

افزودن دانه های چیا به وعده‌های غذایی روزانه باعث تقویت انرژی شما شده و در افزایش چربی سوزی بدن بسیار موثر است. این دانه های کوچک حتی در فروشگاه‌های مواد غذایی سالم نیز وجود دارند.

شما می‌توانید با این دانه‌های کوچک و پرخاصیت، انواع زیادی دسرهای خوشمزه و جذاب درست کنید و از خواص این خوراکی بی‌نظیر بهره ببرید.

در این مقاله از مجله فرمند به 4 خاصیت ویژه دانه چیا می‌پردازیم.

داشتن پوستی شفاف و شاداب

این دانه‌های کوچک حاوی مقادیر زیادی روی و امگا3 هستند که خاصیت ضد التهابی دارند و پوستی شاداب و صاف را به شما هدیه ‌می‌دهند. روی به عنوان یکی از موثرترین مواد معدنی برای جلوگیری از نشانه‌های پیری پوست است و به درمان قرمزی پوست کمک می‌کند.

 

روغن موجود در دانه چیا سطوح بالایی از آنتی اکسیدان دارد که چروک‌‌های پوست را کاهش داده و باعث جوانسازی پوست شما می‌شود. همچنین با آبرسانی عمیق پوست و بالا بردن نشاط، باعث می‌شود پوست شما دچار استرس نشود و از بروز جوش و آکنه‌های پوستی جلوگیری می‌کند.

کمک به کاهش وزن و لاغری

بسیاری از متخصصان تغذیه بر این باورند که دانه چیا برای لاغری بسیار مفید است.2 قاشق چای خوری چیا حدود 12 گرم فیبر دارد که می‌تواند تا 48 درصد از نیاز روزانه افراد به فیبر را تامین کند و با جذب میزان زیادی آب، باعث احساس سیری و کاهش اشتها می شود.

 دانه چیا ده برابر وزن خود می‌تواند آب را در خود ذخیره کند و به این دلیل آن را تبدیل به یک ماده مغذی برای استفاده در اسموتی‌ها و دیگر دسرها می‌کند. بعلاوه حاوی اسیدهای چرب امگا 3 و آمینو اسیدهای ضروری بدن نیز می‌باشند و جذب منظم آن‌ها به مبارزه با هضم آهسته غذا و یبوست کمک می‌کند و چربی شکمی را کاهش می‌دهد.

شما میتوانید به همراه پودر ژله آلوورا یا پودر ژلاتین خالص فرمند که برای رژیم‌های غذایی بسیار مناسب است، دسرهای خلاقانه  آماده کنید و لذت ببرید.

کمک به سلامت قلب

دانه‌های چیا ثروتمندترین منبع اسیدهای چرب امگا ۳ و اسید آلفا لینولنیک در بین گیاهان است. اسیدهای چرب امگا ۳ چربی های خوب (کلسترول HDL) هستند که از قلب محافظت می کنند.

برخی از محققان طی تحقیقاتی متوجه شدند، که این دانه می‌تواند فشار خون را نیز کاهش دهد و باعث جلوگیری از سکته‌های قلبی شود.

خیلی راحت در خانه با دانه‌های چیا و پودر ژله و دسرهای فرمند می‌توانید  دسرهای جذاب و خوشمزه آماده کنید و از خواص بی‌نظیر این دانه‌ها بهره مند شوید.

کنترل قند خون و کمک به درمان دیابت نوع 2

یکی از پرکاربردترین خواص دانه چیا، کمک به درمان دیابت نوع 2 است و بخاطر فیبر زیادی که دارد، قند خون را کاهش می‌دهد.

 نشاسته و کربوهیدرات های موجود در دانه‌های چیا در مقایسه با غذاهای دیگر به آرامی در بدن آزاد می‌شود و بنابراین برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ ایده آل است زیرا ممکن است میزان قند خون بعد از وعده های غذایی را کاهش دهد. از این رو برخی معتقدند که نیاز به انسولین با استفاده از دانه‌های چیا کاهش می یابد.