شکلات بار چیست؟

شکلات بار که در زبان فارسی برای آن معادل شمش شکلات در نظر گرفته شده یک فرآورده قندی مکعب‌مستطیلی است، یعنی از آن دسته از محصولات خوراکی است که سرشار از قند و کربوهیدرات و انرژی هستند. شکلات بار همان‌طور که از اسمش پیداست از شکلات درست می‌شود، اما ممکن است حاوی آجیل، میوه، کارامل، نوقا، ویفر و… هم باشد.

جوزف فرای انگلیسی در سال 1847 روشی ابداع کرد تا با ترکیب پودر کاکائو، شکر و کاکائو خمیری تولید کند که از آن بتوان برای تولید شکلات جامد استفاده کرد. جان کدبری بنیان‌گذار شرکت کدبری در سال 1849 با الهام از فرای شکلات‌بارهای خودش را تولید کرد. در همان سال شکلات‌های فرای و کدبری در یک نمایشگاه تجاری به طور عمومی به نمایش درآمدند. به این صورت بود که فرای و کدبری در دهه‌های بعدی به تولید انبوه شکلات مشغول شدند.

شکلات شیری در سال 1875 توسط دنیل پیتر و هنری نستله در سوییس ابداع شد. رودولف لیندت نام آشنای دیگری در صنعت شیرینی و شکلات چهار سال بعد کره کاکائو را به عنوان یکی از اجزای اصلی شکلات بار در نظر گرفت. اضافه کردن کره کاکائو باعث می‌شود تا شکلات بار شکل خود را حفظ کند و در دهان آب شود.

شکلات شیری در سال 1875 توسط دنیل پیتر و هنری نستله در سوییس ابداع شد. رودولف لیندت نام آشنای دیگری در صنعت شیرینی و شکلات چهار سال بعد کره کاکائو را به عنوان یکی از اجزای اصلی شکلات بار در نظر گرفت. اضافه کردن کره کاکائو باعث می‌شود تا شکلات بار شکل خود را حفظ کند و در دهان آب شود.

صنعت شکلات‌سازی را مهاجران آشنا به این هنر به آمریکا هم بردند. میلتون هرشی، بنیان‌گذار شرکت هرشیز ماشین شکلات‌سازی ساخت آلمان را در نمایشگاه جهانی شیکاگو دید و با سفارش این دستگاه اولین شکلات شیری ساخت آمریکا را تولید کرد.

فروش جهانی شکلات بار در اوایل قرن بیستم به سرعت رشد کرد. طی جنگ جهانی اول ارتش آمریکا به برخی از سازندگان شکلات برای مصرف سربازان بلوک‌های 18 کیلویی شکلات سفارش داد و این شکلات‌ها را به پایگاه‌های ارتش و نیروهای مستقر در سراسر اروپا ارسال کرد. وقتی سربازان به خانه برگشتند عادت آن‌ها به مصرف شکلات به محبوبیت بیشتر شکلات بار کمک کرد.

شکلات بار حاوی تمام یا برخی از این مواد است: خمیر کاکائو، کره کاکائو، شکر و شیر. ترکیب مختلف این مواد انواع مختلف شکلات شامل شکلات تلخ، شکلات شیری و شکلات سفید را می‌سازد. علاوه بر این مواد اصلی شکلات بار ممکن است حاوی طعم‌دهنده‌هایی مثل وانیل و امولسیون‌کننده‌هایی مثل لسیتین سویا باشد تا قوام آن را تغییر دهد. برخی از انواع شکلات حاوی چربی شیر افزوده هستند تا محصول نهایی نرم‌تر باشد، چون چربی شیر نسبت به کره کاکائو چربی نرم‌تری است.

شکلات بارها امروزه با تنوع بسیاری تولید می‌شوند. شکلات‌های تابلت گالاردو فرمند با طعم‌های شیری، تلخ 60 درصد و تلخ 83 درصد، با مغز نعنا، آلبالو و یا کارامل و طعم‌های نارگیل، پرتقال و توت‌فرنگی، همراه با اسمارتیز یا مغزهای مختلف با تنوع بی‌اندازه در طعم و رنگ و اندازه مناسب برای هر سن و سال و هر سلیقه‌ای هستند. همین حالا یک تکه از شکلات بار دلخواه خودتان را در دهان بگذارید: این خوراکی خوشمزه راهی طولانی را طی کرده تا به این‌جا برسد.

شکلات بار چیست؟