رولت شکلاتی

رولت شکلاتی

رولت اسفنجی و لطیف این دستور به سبک کیک شکلاتی و با همان عطر و طعم تهیه می‌شود و در کنار خامه‌ی شکلاتی تبدیل می‌شود به یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین دسرهای شکلاتی. با امتحان کردن این دستور از عطر و طعم رولت شکلاتی خانگی به عنوان عصرانه‌ای در کنار اهالی خانه لذت ببرید و یا پذیرایی از مهمان‌هایتان را شیرین‌تر از همیشه برگزار کنید.

مواد لازم برای رولت:

  • آرد سفید نصف پیمانه (63 گرم)
  • پودر کاکائو فرمند یک‌چهارم پیمانه (30 گرم)
  • بیکینگ‌پودر یک قاشق چایخوری
  • نمک نصف قاشق چایخوری
  • تخم‌مرغ درشت چهار عدد
  • شکر نصف پیمانه (100 گرم)
  • روغن مایع دو قاشق غذاخوری
  • وانیل یک قاشق چایخوری
  • قهوه یا نسکافه دم‌کرده و خنک‌شده یک قاشق غذاخوری

برای خامه شکلاتی:

رولت شکلاتی

طرز تهیه:

برای درست کردن رولت: فر را با دمای 175 درجه سانتی‌گراد (350 درجه فارنهایت) روشن کنید تا گرم شود.

یک قالب مستطیلی یا سینی فر به ابعاد 38*25 سانتی‌متر را با کره به خوبی چرب کنید و کف آن یک لایه کاغذ روغنی بیندازید تا کیک راحت‌تر از قالب جدا شود. دقت کنید که اندازه کاغذ روغنی از قالب بزرگتر باشد تا بتوانید با بلند کردن لبه‌های آن کیک را از قالب بیرون بیاورید.

در یک کاسه آرد، پودر کاکائو، بیکینگ پودر و نمک را با ویسک با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.

در یک کاسه دیگر تخم مرغ و شکر را به مدت یک دقیقه با همزن برقی خوب بزنید تا غلیظ و کشدار بشوند. بعد روغن، وانیل و قهوه را اضافه کرده و مخلوط کنید. اگر قهوه یا نسکافه در دسترس ندارید می‌توانید آن را با آب جایگزین کنید.

مخلوط آرد را به این مواد اضافه کرده و با ملایمت آن‌ها را به طور کامل با هم مخلوط کنید. بعد مایه کیک را داخل قالبی که آماده کرده بودید بریزید، روی سطح آن را با کارد یا لیسک صاف کنید یا قالب را چند بار روی میز یا کانتر آشپزخانه بکوبید (به شرط آن که مواظب باشید میز یا کانتر آسیب نبیند) تا سطح مایه کیک صاف شود.

قالب را به مدت 10 تا 12 دقیقه داخل فر قرار دهید تا زمانی که مرکز کیک هم سفت شود. طی این مدت یک سطح صاف یا سینی بزرگ در نظر بگیرید و یک پارچه یا دستمال آشپزخانه تمیز با اندازه‌ای بزرگ‌تر از قالب کیک روی آن پهن کنید تا آماده حاضر کردن رولت باشد. 

 

بعد از پخت کیک آن را از فر بیرون آورید، پنج دقیقه در قالب به کیک استراحت دهید و بعد با بلند کردن لبه‌های کاغذ روغنی کیک را از داخل قالب بیرون بیاورید. روی سطح کیک کمی پودر کاکائو بپاشید و پارچه را روی سطح کیک پهن کنید، بعد با سرعت و دقت کیک را روی پارچه برگردانید و کاغذ روغنی را از روی آن جدا کنید. پنج سانتی‌متر از لبه پارچه را روی کیک برگردانید و کیک را همراه پارچه رول کنید. اجازه دهید به همین صورت کیک حدود دو تا سه ساعت در دمای آشپزخانه باقی بماند و خنک شود.

برای درست کردن خامه شکلاتی: خامه قنادی فرم‌گرفته را با شکلات صبحانه و پودر کاکائو به طور کامل مخلوط کنید. حدود یک ساعت این خامه شکلاتی را در یخچال قرار بدهید، بعد می‌توانید از آن برای تزیین یا فیلینگ انواع کیک و شیرینی و رولت استفاده کنید.

بعد از این که قسمت کیک رولت دو سه ساعت در یخچال ماند و کاملاً خنک شد، آن را روی سطح صاف قرار دهید و به آرامی باز کنید. دقت کنید که کیک موقع باز شدن ترک برندارد و پاره نشود.

خامه شکلاتی را به ضخامت حدود نیم سانتی‌متر روی سطح کیک پهن کنید و با لبه‌ی چاقو روی آن را صاف کنید تا ضخامتش در تمام سطح کیک یکسان باشد. بعد رولت را دوباره لوله کنید و دور آن را با سلفون کامل بپوشانید. برای دو تا سه ساعت دیگر رولت را در پخچال قرار دهید.

قبل از سرو، می‌توانید دو طرف رولت را برش بزنید تا صاف و یکدست بشود و روی آن را با خامه فرم‌گرفته یا خامه شکلاتی تزیین کنید.

رولت شکلاتی