کیک لذیذ شکلات و کارامل طعم جالب خود را از سیروپهای خوشمزه فرمند میگیرد. این کیک خوشمزه را حتماً برای عصرانهای دلچسب امتحان کنید.
مواد لازم:
- کره یا مارگارین یک پیمانه (225 گرم)
- شکر دو پیمانه
- وانیل یک قاشق چایخوری
- تخممرغ سه عدد
- آرد سفید دو و سهچهارم پیمانه
- جوش شیرین یک و نیم قاشق چایخوری
- نمک نصف قاشق چایخوری
- باترمیلک یک پیمانه
- سس کارامل فرمند نصف پیمانه
- سس شکلاتی فرمند یکچهارم پیمانه
- پودر کاکائو فرمند یکچهارم پیمانه
- پودرقند برای تزئین

طرز تهیه:
باترمیلک مایعی ترشمزه است که بعد از کرهگیری از خامه به دست میآید. استفاده از باترمیلک در کیکها باعث حفظ رطوبت و بافت بهتر کیک میشود و طعم آن را هم مطلوبتر میکند. باترمیلک را در خانه هم به آسانی میتوانید تهیه کنید: برای درست کردن باترمیلک در خانه کافی است یک قاشق غذاخوری آبلیمو یا سرکه را با یک پیمانه شیر مخلوط کنید و آن را 10 تا 15 دقیقه در دمای محیط بگذارید تا شیر دلمه ببندد و حالت بریده پیدا کند. بعد آن را مخلوط و در دستورهایی که لازم دارید استفاده کنید.
فر را با دمای 175 درجه سانتیگراد (350 درجه فارنهایت) روشن کنید تا گرم شود. یک قالب کیک سوراخدار (مدل باند) را با کره چرب کنید، کمی آرد در آن بپاشید و با دست ضربه بزنید تا آرد تمام سطح داخلی کیک را بپوشاند، بعد قالب را برگردانید و دوباره به آن ضربه بزنید تا آرد اضافی بریزد.
آرد را با یک و یکچهارم قاشق چایخوری از جوش شیرین و نمک مخلوط کنید و کنار بگذارید. باترمیلک را هم با سس کارامل مخلوط کنید.
کره، شکر و وانیل را با همزن برقی خوب بزنید تا سبک بشود، بعد تخممرغها را یکی یکی اضافه کرده و مخلوط کنید. نیمی از مخلوط آرد، نیمی از مخلوط کاراملی، بقیهی آرد و بقیهی مخلوط باترمیلک و کارامل را به ترتیب به مایه کیک اضافه کنید و هر باز خوب تمام مواد را با هم مخلوط کنید.
یک پیمانه از این مایه کیک را جدا کنید و در یک کاسه بریزید، بعد به آن سس شکلات پودر کاکائو و یکچهارم قاشق چایخوری باقیمانده از جوش شیرین را اضافه کرده و مخلوط کنید.
ابتدا مایه کیک شکلاتی را داخل قالب بریزید، بعد مایه کاراملی را روی آن در قالب بریزید. زیاد قالب را تکان ندهید و به هیچ وجه مواد را هم نزنید تا دو رنگ مایه کیک با هم مخلوط نشود. قالب را به مدت یک ساعت تا یک ساعت و پنج دقیقه در فر قرار دهید، تا زمانی که اگر یک خلالدندان را در آن فرو کنید، تمیز بیرون بیاد. اجازه بدهید کیک در قالب کمی خنک شود، بعد آن را بیرون بیاورید و بعد از این که کاملاً سرد شد روی آن پودرقند بپاشید.