فرنچتست از آن صبحانههاست که به درد جمعیت زیاد و دورهمیها نمیخورد، چون باید نانها را دانه دانه آماده و سرخ کرد. در حالی که این خوراکی لذیذ و گرم و شیرین آنقدر لذیذ و خوش خوراک است که جان میدهد برای صبحانههای دیرهنگام دستهجمعی. این مدل از فرنچتست را میتوانید از شب قبل آماده کنید، کمی مانده به چیدن میز در فر بگذارید تا عطر خوشش خانه را پر کند و داغ داغ بیاورید که ستارهی مجلس بشود.
مواد لازم:
- نان حجیم مثل نان فرانسوی یا باگت 350 تا 400 گرم
- پنیر خامهای 250 گرم
- پودر قند دو قاشق غذاخوری (15 گرم)
- وانیل یک قاشق چایخوری
- تخممرغ درشت هشت عدد
- شیر پرچرب دو پیمانه (480 میلیلیتر)
- دارچین نصف قاشق چایخوری
- شکر قهوهای دو سوم پیمانه (133 گرم)
- توتفرنگی ورقهشده دو پیمانه (325 گرم)
- سیروپ توتفرنگی و پودر قند برای سرو کردن

طرز تهیه:
یک قالب مستطیلی به اندازهی 23*33 سانتیمتر که قابل گذاشتن در فر و یخچال باشد را انتخاب کنید. قالب را با کره چرب کنید. نان را با چاقو به شکل مکعبهای دو و نیم سانتیمتری ببرید و نیمی از نانها را کف قالب پهن کنید. حواستان باشد که برای تهیهی انواع فرنچتست از جمله همین دستور، بهتر است از نان کهنه و یکی دو روز مانده استفاده کنید، نه نان تازه.
پنیر خامهای را از یک ساعت قبل از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسد و نرم شود. با همزن برقی پنیرخامهای را بزنید تا کاملاً نرم و لطیف بشود، بعد پودر قند و نیمی از وانیل را اضافه کرده و مخلوط کنید. وقتی مواد مخلوط شدند آن را با فاصله قاشققاشق روی نانها در قالب بریزید. چند دانه از توتفرنگیها را برای تزئین روی خوراک نگه دارید و بقیه را روی نان و مخلوط پنیر خامهای پهن کنید. بقیهی نانها را روی توتفرنگیها بچینید و برشهایی که برای تزئین نگه داشته بودید را روی آنها بگذارید.
تخممرغ، شیر، دارچین، شکر قهوهای و نصف قاشق چایخوری وانیل باقیمانده را با چنگال یا همزن دستی خوب با هم مخلوط کنید. این مخلوط را به آرامی در قالب روی نانها بریزید، بعد روی قالب را با سلفون یا فویل آلومینیوم بپوشانید و حداقل به مدت سه ساعت یا برای یک شب تا صبح آن را در یخچال نگه دارید تا نانها بهخوبی در مخلوط شیر و تخممرغ خیس بخورند.
برای آماده کردن خوراک، قالب را چهل دقیقه زودتر از یخچال بیرون بیاورید و فر را با دمای 175 درجهی سانتیگراد (350 درجهی فارنهایت) روشن کنید تا گرم شود. سلفون یا فویل را از روی قالب بردارید و آن را به مدت چهل تا پنجاه دقیقه در طبقهی وسط فر بگذارید تا روی آن برشته و طلایی بشود. در این مدت حواستان به فر باشد و اگر دیدید روی نانها زودتر از زمان لازم دارد برشته میشود یک تکه فویل روی قالب بکشید تا نوک نانها نسوزد.
این خوراک خوشرنگ و لذیذ را داغ داغ سرو کنید و موقع کشیدن در بشقاب، آن را با کمی سس توتفرنگی فرمند و پودر قند جذابتر کنید.