معرفی سه دسر ایتالیایی خوشمزه

معرفی سه دسر ایتالیایی خوشمزه

آشپزی ایتالیایی طی قرن‌ها همراه با تغییرات سیاسی و اجتماعی توسعه پیدا کرده، اما از قدیمی‌ترین سبک‌های آشپزی است و ریشه‌های آن به قرن چهارم قبل از میلاد مسیح می‌رسد. با آن که آداب و رسوم و مواد غذایی در مناطق مختلف ایتالیا متفاوت است، اما به هر حال در همه‌جای این کشور غذا و خوراکی بخش مهمی از سنت و فرهنگ به شمار می‌رود؛ راهی است برای نشان دادن غم و شادی و سرور و عشق به خانواده.

دسرهای ایتالیایی هم مثل غذاهای آن در دنیا شهرت فراوانی دارند. دسرها هم مثل غذاها ممکن است در مناطق مختلف متفاوت باشند، اما بسیاری از خوراکی‌ها هم شهرت و محبوبیت ملی و جهانی دارند. در این‌جا شما را با سه‌تا از دسرهای محبوب و مشهور ایتالیایی بیشتر آشنا می‌کنیم. شما کدام یکی را امتحان کرده‌اید؟

تیرامیسو

این دسر خوشمزه‌ی ایتالیایی که به‌حق می‌توان آن را از مشهورترین دسرهای این کشور دانست، از منطقه ونتو در شمال ایتالیا می‌آید. تیرامیسو به زبان ایتالیایی یعنی «خوشحالم کن» و واقعاً هم این کار را می‌کند. ردیف‌های بیسکوییت لیدی‌فینگر آغشته به قهوه که بین‌شان مخلوط خامه و پنیر ماسکارپونه و شکر پهن شده و روی آن هم یک لایه پودر کاکائو می‌پاشند: چه کسی از خوردن این ترکیب بهشتی خوشحال نمی‌شود؟

معرفی سه دسر ایتالیایی خوشمزه
معرفی سه دسر ایتالیایی خوشمزه

جلاتو

نسخه ایتالیایی بستنی با شیر 25/3 درصد چربی و شکر تهیه می‌شود. چون نسبت به بستنی خامه و چربی کمتری دارد، سنگین‌تر و غلیظ‌تر است و طعم آن هم تندتر می‌شود. جلاتو را با طعم‌های مختلفی از جمله وانیل، شکلات، فندق، پسته، کارامل، میوه‌های مختلف ترش و شیرین و… تولید می‌کنند. جالب است بدانید به خاطر این که جلاتو بافت سنگین‌تری دارد و مقدار هوا در لابه‌لای آن بسیار کمتر از بستنی‌های معمولی‌ست، قدرت انتقال طعم در آن بسیار بالاتر است و طعم‌های آن را شدیدتر بر روی زبان حس می‌کنید.

پاناکوتا

دسر ایتالیایی با خامه و ژلاتین و افزودنی‌های دیگر شیرین و سنگین است، اما نمی‌شود از آن گذشت. واژه پاناکوتا یعنی خامه‌شده پخته و همان‌طور که از اسمش پیداست، برای درست کردن آن خامه را همراه با شکر و ژلاتین حرارت می‌دهند. ممکن است در این میان افزودنی‌های دیگری مثل وانیل، شکلات یا طعم‌دهنده‌های دیگری هم به آن اضافه کنند، در نهایت پاناکوتا را در یخچال قرار می‌دهند تا ببندد. پاناکوتا معمولاً در ظرف‌های یک‌نفره به تعداد افراد آماده می‌شود و آن را یا از قالب بیرون می‌آورند و یا از ابتدا در ظرف‌های شیشه‌ای می‌ریزند و در همان‌ها هم سرو می‌کنند. این دسر خوشمزه را می‌توانید با انواع سس‌های طعم‌دار فرمند ترکیب کنید و از طعمی جدید و خوشمزه لذت ببرید.

معرفی سه دسر ایتالیایی خوشمزه