بعضی از ما بارها دونات یا پیراشکیهای آماده را امتحان کردیم ولی هیچ وقت دونات خانگی خودمان را درست نکردهایم؛ چون خیال میکنیم این کار شدنی نیست و دونات را باید آماده خرید ولی تهیه خمیر دونات در خانه کار ساده و جذابی است که ارزش امتحان کردن را دارد. با تهیه دونات خانگی میتوانید از طعم واقعی دونات تازه لذت ببرید. در ادامه، طرز تهیه دونات خانگی و نکات مهم آن را ارائه کردهایم. شاید پس از خواندن این مقاله و یادگرفتن تهیه خمیر دونات ترجیح بدهید که از این بهبعد خودتان آن را درست کنید.

هر آنچه برای تهیه دونات نیاز دارید:
- آرد سفید: ۵۰۰ گرم
- شیر: ۲۲۵ میلی لیتر
- خمیرمایه فوری: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک: ۱ قاشق چایخوری
- شکر: ۲قاشق غذاخوری
- وانیل: ۱/۲ قاشق چایخوری
- تخم مرغ: ۱ عدد
- کره: ۵۰ گرم
- بکینگ پودر: ۸ گرم
- سس شکلاتی فرمند
- روغن مایع: ۲ قاشق غذا خوری
طرز تهیه دونات خانگی
معمولا برای تهیه دونات خانگی، ابتدا باید شیر را تا حدودی گرم کنید، سپس شیر را به همراه خمیر مایه فوری در یک کاسه مناسب بریزید. در ادامه آنها را به خوبی با هم ترکیب کنید تا یکدست شود.
برای مرحله دوم، باید شکر را به همراه وانیل و نمک به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. حالا تخممرغ ها را اضافه کنید و همبزنید تا مواد با هم ترکیب شود.
در مرحله سوم، آرد را روی مواد درون کاسه الک کنید و با همزن دستی بزنید تا خمیری منسجم و نرم به دست بیاید.
دقت کنید، از اضافه کردن بیش از حد آرد خودداری کنید چون این عمل باعث می شود که خمیر دونات خشک و سنگین شود و پس از سرخ شدن به خوبی پف نکند.
خمیر را تست کنید، زمانی که به دست یا لیسک نچسبید آماده مرحله چهارم شده است، در این مرحله میتوانیم کره را به آن اضافه کنید و خمیر را با کره ترکیب کنید تا کره به طور کامل به خورد خمیر برود. بعد از اینکه کره به خورد خمیر رفت، بکینگ پودر را به خمیر اضافه کنید. کم کم خمیر را با بکینگ پودر ورز دهید، بعد از ۱۰ دقیقه خمیر باید حالت منسجم و یکدست بگیرد.
در ادامه، یک ظرف را چرب کنید و خمیر را درون آن قرار دهید، بعد روی خمیر را هم کمی چرب کنید و سپس روی کاسه را با سلفون بپوشانید و روی سلفون یک دستمال ضخیم قرار دهید. خمیر را رها کنید تا حجم بگیرد.
در مرحله پنجم، حالا خمیر را با کاتر قالب بزنید و اگر قالب دونات در دسترس نداشتید با در دبه و در نوشابه از آن قالب بگیرید.در ادامه هر خمیر قالب زده را روی یک تکه کاغذ روغنی قرار دهید. وقتی تمام خمیر را قالب زدید، آن ها را درون سینی بچینید و سپس روی خمیر قالب زده را با دستمال بپوشانید و به مدت ۱۵ دقیقه استراحت دهید تا خمیر حجم بگیرد.

در مرحله ششم، تابه را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن درون آن بریزید؛ روغن به اندازهای باشد که دوناتها درون روغن غوطه ور شوند. زمانی که دو طرف دونات طلایی رنگ شد آن را از روغن خارج کنید و روی کاغذ یا توری فلزی قرار دهید تا روغن اضافیتان کامل کشیده شود. در قدم آخر با سس شکلاتی فرمند دونات ها را خوشمزه و حرفهای تر کنید. لحظههای شیرین نوش جانتان.